Betrokkenheid

Betrokkenheid is zo’n woord dat je op iedere uitvaartwebsite tegenkomt. En aangezien  BijDeHand claimt geen standaard uitvaarder te zijn, is het toch gek dat ze wel dit woord ook gebruikt. Of niet soms? Nee dus…

Er is een verschil tussen betrokkenheid en oprechte betrokkenheid. Tussen ‘ik denk dat het goed is’ en ‘ik denk dat het voor jou goed is’. Dat verschil, dat heet presentie. Kenmerkend aan de presentietheorie van Andries Baart, is “de gerichtheid op het scheppen van rechtvaardige en liefdevolle menselijke verhoudingen, met name waar mensen onaanzienlijk, arm, ‘sociaal overbodig’, doodziek of ‘hopeloos’ zijn; de professionele inzet van presentiebeoefenende geestelijk verzorgers en andere mensgerichte beroepskrachten uit de brede sector van zorg, welzijn, verpleging en dienstverlening staat in het kader van menselijke bewogenheid en liefdevolle bekommernis. Daarmee onderscheidt de presentie zich bewust en scherp van wat momenteel de hoofdstroom is in de verzakelijkte, marktgerichte en op productie georiënteerde zorgverlening.” (https://www.andriesbaart.nl/presentie/

Een hele mond vol. Maar het gaat erom dat mensen die de presentietheorie toepassen, zich in willen zetten vanuit liefde en betrokkenheid voor mensen die het lastig hebben, in plaats van vanuit een financieel oogpunt. Natuurlijk verdienen we graag een boterham, dat doet iedereen. Maar de manier waarop maakt wel het verschil. BijDeHand wil niet bezig zijn met zoveel mogelijk opdrachten tegelijkertijd. 

We zijn bezig met zo goed mogelijk zorgen voor ‘onze’ families. Dat blijkt eruit dat jouw uitvaartverzorger er 24/7 voor je is. Geen poespas met meldkamers, doorschakelnummers, of andere ‘handige’ hulpmiddelen; gewoon contact met degene die je de hele week al spreekt. Ook als je om 3 uur ‘s nachts je afvraagt of de koelplaat wel helemaal goed werkt. En die uitvaartverzorger is specialist op het gebied van omgang met rouwende kinderen. 

Contact met BijDeHand

Bij overlijden bel je direct. Hoe laat het ook is. In andere gevallen…

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.