Kinderen niet mee naar een uitvaart

Het komt nog steeds voor, mensen die vinden dat kinderen niet mee naar een uitvaart mogen.

Ongelooflijk eigenlijk. Nog steeds zovaak dat ik mensen spreek die het idee hebben dat kinderen niet mee kunnen naar een uitvaart.
Omdat het te emotioneel is. Omdat ze het toch niet begrijpen. Omdat ze …. en vul maar in wat een ‘goede’ reden zou kunnen zijn.

 

Er is geen enkele reden om een kind niet mee te nemen naar een uitvaart. Sterker nog. Het kan vrij schadelijk zijn. Doordat je het kind niet meeneemt, wordt de activiteit sowieso spannender. Het is immers niet voor niets dat je het kind niet meeneemt. Daar gaat je kind dus over fantaseren wat er gebeurt. En dat is per definitie erger dan de werkelijkheid. 

Het idee kan ontstaan dat er iets geheims gebeurt, iets stiekems. Bedenk je maar wanneer je je als kind voor je ouders verstopte. Zo werkt dat dus andersom ook. 

 

 

 En wat is er dán precies gebeurt met mama? Het ene moment ziek in bed, het andere moment is dat bed leeg? Hoe ga je dat verklaren?
Geloof me, ik heb echt al gekke verklaringen gehoord. Met kop en schouders op 1 staat “opa en oma zijn op vakantie” 
Los van het feit dat ik niet geloof in jokken over dit onderwerp, is het ook niet vol te houden. Of de buren er nou iets over zeggen, de juf op school, of dat je kind pas echt op zijn 19e ontdekt dat je gelogen hebt… Ooit zul je met de billen bloot moeten. En dan?

 

Dus wees eerlijk, neem je kind mee, en als je dat spannend vindt…. Dan helpen we je graag.

 

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.