Miranda Veendorp

Uitvaartleider voor jonge gezinnen. Je wilt er niet mee geconfronteerd worden, maar als het dan tóch moet… dan heb je mij nodig.

ontstaan

Wat gebeurt er als er je gevoel  sterker is dan je verstand?

Dan kom je op een kruispunt. Op mijn kruispunt heb ik mijn hart  durven volgen en ben ik begonnen aan de beroepsopleiding Uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen.

loopbaan

Tijdens deze opleiding heb ik veel mogen leren over het uitvaartvak en heb ik diverse stages doorlopen. Waaronder de stage overledenenverzorging. Hier heb ik geleerd om met respect, zorg en toewijding de overledene te verzorgen en op te baren. Voor de nabestaanden is het een prachtige troost om de overledene mooi verzorgd “terug te zien”. Ik vind het een eer om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Een andere stage was bij Richard, van Uitvaartverzorging BijDeHand. Bij Richard heb ik geleerd dat een uitvaart in stappen gaat, zowel praktisch als gevoelsmatig. Dat het belangrijk is om tijd te nemen, maar ook om tijd te geven. Om echt te luisteren naar wat er wordt gezegd om dan tot een mooie, persoonlijke uitvaart te komen die past bij bij het leven van de overledene. Om tot steun te zijn voor de familie door hen te ontzorgen, vind ik ontzettend mooi om te doen.

De opleiding heb ik  met goed gevolg afgerond in maart 2022, Richard en ik hebben contact gehouden. Dankbaar ben ik dat ik Richard mag assisteren bij families in een voor hen zo emotionele periode.

sterktes

Op dit moment ben ik een minimaal een dag per week werkzaam in de overledenenzorg. Ook ben ik gestart met de opleidingen Rouwbegeleiding en Stervensbegeleiding. Een mooie aanvulling voor mij om mensen bij het rouwproces te helpen hun leven opnieuw vorm te geven. En om mensen in diverse situaties bij te staan in hun laatste fase, zowel praktisch als emotioneel.

Binnen de uitvaart gaat een nieuwe wereld voor mij open, een wereld met plaats en ruimte voor mij, zoals ik ben en zoals ik wil zijn. Empatisch, toegankelijk en doortastend.

Ik werk graag met mensen. Ik wil families laten voelen dat ondanks de emoties en het verdriet, zij de rust in zichzelf terug kunnen vinden. Dat wat zij willen, samen gedaan kan worden. Daarnaast vind ik het samenstellen van een persoonlijk, liefdevol en troostrijk afscheid een belangrijke stap in het rouwproces.

Het leven is eindig, maar de liefde blijft…

Ik sta altijd voor je klaar

Het kan soms een hele stap zijn om contact op te nemen met een uitvaartverzorger. Het wordt er toch ‘echter’ van. Maar weet, dat je me altijd kunt bereiken. Via mail, app, of gewoon door te bellen.
In geval van overlijden zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.