Hey! Ik ben Richard Hattink

uitvaartondernemer, rouwpedagoog, internationaal spreker over kinderen en rouw

Ik studeerde aan de PABO, toen ik begon als student-drager. Een bijbaan in de uitvaart. Prachtig werk vond ik het. Na mijn afstuderen kon ik in het onderwijs niet aan de slag, waarop ik het aanbod kreeg om in de uitvaart te blijven werken. Mijn laatste uitvaart was de uitvaart van mijn werkgever.

Ik stopte als uitvaartleider en ging werken in het onderwijs. Eerst in het speciaal basisonderwijs, daarna in voortgezet speciaal onderwijs. Ik volgde in de avonduren de Masteropleiding Ecologische Pedagogiek, met als afstudeeronderzoek een betoog over de omgang met kinderen die hun ouder verliezen. Ik ging lesgeven in het MBO en uiteindelijk werd ik HBO-hoofddocent verlieskunde en psychopathologie en docent in de Minor Beroepsmatig omgaan met rouw en verliessituaties.

Daarnaast ontwikkelde ik mijn bedrijf – Rouw& – waarmee ik uitvaartspeelgoed ontwikkelde en lezingen en trainingen geef in binnen- en buitenland op het gebied van rouw bij kinderen. Daarmee kom ik ook af en toe in de internationale media; van EenVandaag (NL) tot Bejing News of China, van Al-Jazeera tot CNN.

15 jaar na de ‘laatste’ uitvaart die ik deed, kwam ik tot de conclusie dat ik het uitvaart-vak enorm mis en ben ik mijn expertise gaan uitwerken in Uitvaartverzorging BijDeHand; een uitvaartverzorging gespecialiseerd in de begeleiding van jonge families.

Wat je over mij moet weten

Ik ben nogal praktisch ingesteld. Dingen moet geregeld worden en dat moet goed gebeuren. Ik kan nogal direct zijn, maar zonder bot te worden.
Verder houd ik van motorrijden en heb ik mijn hart verpand aan Renate (mijn vrouw) en Lizzy en Juultje (onze twee katten).
Ik ben gek op melkchocolade, bananenschuimpjes, en nougat én ik kan enorm genieten van een kruidenlikeurtje met een goede sigaar.

Mijn Ervaring

  • docent aan kinderen met gedragsproblematieken
  • masteropleiding Pedagogiek
  • Hogeschooldocent verlieskunde en psychopathologie + minor Beroepsmatig omgaan met rouw en verliessituaties
  • ontwikkelaar uitvaartspeelgoed 
  • internationaal spreker op het gebied van rouw
  • uitvaartverzorger

Zie het kind niet voor wat hij heeft meegemaakt, maar voor wie hij is

Contact

Stel een vraag of maak een afspraak. In het geval van een overlijden kun je mij altijd bellen

06-11031414

Castricum

richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl