Uitvaart in IJmuiden

Vertrouwd in je eigen vissersdorp IJmuiden op de Westerbegraafplaats,  of net om de hoek op Duinhof in Velsen of Westerveld in Driehuis begraven worden; of toch liever cremeren Driehuis of Haarlem. Er zijn opties genoeg vanuit dit prachtige dorp!

Laten we er niet omheen draaien. Niemand zit te wachten op het moment dat hij een uitvaartondernemer moet bellen. Dat telefoontje stel je liever zo lang mogelijk uit. 

Toch is het handig om al van tevoren eens contact te maken. Je kunt dan op een laagdrempelige manier kennismaken, zonder dat er direct een noodsituatie is waarin je niet meer rustig kunt nadenken,  maar je genoodzaakt voelt tot het maken van snelle beslissingen. 

 Het is lekker dat je dan iemand ‘op de hoek van de straat’ hebt wonen, die bij je langs kan komen. Gewoon, om een bak thee te drinken, wat dingen voor te bespreken, allemaal vrijblijvend; zodat je kunt proeven of diegene wel de persoon is waar je straks zaken mee wilt doen. 

 Uitvaartverzorging BijDeHand is specialist op het gebied van uitvaarten waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd betrokken zijn. Natuurlijk kunnen we ook andere uitvaarten voor je verzorgen. In alle rust, met een lach en een traan, helpen we je alles vorm te geven. Dat doen we doordat we stap voor stap met je meegaan in de hele voorbereiding. Het afscheid dat we samen organiseren, moet zo zijn dat je er later in liefde op terugkijkt. Er wordt vaak gevraagd “wat is normaal in deze situatie”. Ons antwoord is “wat zou jij willen”. Het maakt namelijk niet uit wat de buren ervan denken, het gaat erom dat alles is geregeld zoals jij het belangrijk vindt.

 

 

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.