algemeen assistent (m/v) 
op oproepbasis (nul uren contract)
woonachtig op max. 35 minuten reisafstand van Alkmaar

“Hoi, met Richard. Ben jij komende vrijdag vanaf twee uur beschikbaar? Dan heb ik een uitvaartdienst.” Zo kondigt je ‘klus’ zich aan. 

Niet al te strak in pak, maar wel netjes gekleed verschijn je – uiteraard minimaal een kwartier voor de afgesproken tijd. Over hoe dat netjes er precies uitziet, heb je al lang afspraken gemaakt.

Je taken voor vandaag heb je eerder deze week al doorgesproken. Je ontvangt de gasten, wijst het condoleanceboek, helpt mensen uit de jas, helpt bij het neerleggen van de bloemstukken in de aula. Bij het binnenkomen van de gasten, wijs je hen hun zitplaats. Aan het eind van de dienst ben jij degene die ervoor zorgt dat ze gemoedelijk richting de condoleanceruimte vertrekken, verhuis je de condoleanceboeken. Natuurlijk heb je tussendoor oog voor de kinderen die aanwezig zijn, heb je gezien welk kind nog even een extra aai over de bol, knipoog of zakdoekje nodig heeft, en ben jij ‘eigen’ genoeg, dat zij naar jou toe durven komen met vragen.

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.