Medewerker laatste verzorging (m/v) 
op oproepbasis (nul uren contract)
woonachtig op max. 35 minuten reisafstand van Alkmaar

“Hoi, met Richard. Kun jij over een half uur in Castricum zijn?” Zo begint je ‘klus’ voor vandaag. Waar je precies naartoe gaat, daarvan heb je nog geen idee, dat maakt dit werk zo tof. Je weet alleen maar dat er iemand overleden is en dat je er alles aan wilt doen om diegene zo te verzorgen dat er fatsoenlijk afscheid genomen kan worden.

Je kleedt je om, heerlijk niet al te strak in pak, maar wel netjes. Daar hebben jullie van tevoren duidelijke afspraken over gemaakt. Een kwartier later zit je in de auto, onderweg naar het adres waar je met Richard hebt afgesproken. 

Die avond ontmoet je een jong gezin, waar je de eer hebt om papa te verzorgen. Er staat een verdrietige mama op je te wachten, samen met twee jonge kinderen. Natuurlijk stel je je voor en ga je niet direct aan de slag (en weet je dat ‘goedemorgen’ niet echt een passende groet is). Eerst maar eens de tijd nemen om het verhaal te beluisteren. Even de eerste stress laten delen van dat papa overleden is. In dat gesprek hoor je welke vooroordelen er al of niet zijn en terwijl je praat, heb je al een ideetje hoe je daar straks eens een vraag over kunt stellen. Lekker  dat je daar al een aantal keer met Richard over hebt nagedacht, en jullie in de auto nog eens hebben zitten brainstormen. 

Dan is het moment om de spullen uit de auto te pakken. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken en je nodigt de twee kleintjes uit om je te assisteren. Allebei een washandje aan, zo verzorgen we papa. We ontdekken meteen dat papa al een beetje koud begint te voelen en slap is. En dat terwijl hij vroeger zo sterk was! Stapje voor stapje kun je ook dingetjes uitleggen aan die twee hulpjes van je.

Er zijn misschien ook wel dingen die niet zo fraai zijn om te zien; het sluiten van de mond bijvoorbeeld. Je vertelt wel wat je gaat doen en waarom, maar je vraagt ook of ze daar wel bij willen zijn, en waarom jij denkt dat het niet zo handig is. Samen met Richard (en natuurlijk met mama) besluiten jullie dat dat stukje niet zo tof is om bij te helpen.

Met aankleden van papa kunnen onze jonge assistenten wel weer helpen. Aan het eind van je dienst neem je de rouwauto mee, die tank je af en was je, zodat hij weer klaar staat voor de volgende opdracht. Je gaat naar huis, terwijl Richard nog bij de familie blijft om het een en ander te regelen. Als hij onderweg is naar huis, belt hij je om de afgelopen verzorging door te nemen. Wat ging er goed, wat kan nóg een stapje beter. Dat werkt uiteraard twee kanten op, zo houd je elkaar scherp. Ook is er aandacht voor hoe jij de verzorging hebt beleefd. 

Tevreden zit je thuis nog even na te genieten van hoe deze opdracht is verlopen. Iets moois mogen doen voor de familie, en nog betaald krijgen ook! Benieuwd wanneer de telefoon weer gaat en of je dan weer mee kunt, neem je nog een bak koffie.

 

Materialen

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

Door de expertise van BijDeHand, werken wij landelijk - inclusief de Waddeneilanden.

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl