uitvaartverzorger (m/v) 
op oproepbasis (nul uren contract) / ZZP
woonachtig op max. 35 minuten reisafstand van Alkmaar

“Hoi, met Richard. Kun jij binnen een uur bij een familie in Haarlem zijn?” Zo begint je ‘klus’ voor deze week. 

Je kleedt je om, heerlijk niet al te strak in pak, maar wel netjes. Daar hebben jullie van tevoren duidelijke afspraken over gemaakt. Een kwartier later zit je in de auto, onderweg naar het adres dat je hebt opgekregen. De verzorging is ook al onderweg.  

Die avond ontmoet je een jong gezin, waar je de eer hebt om papa te verzorgen. Er staat een verdrietige mama op je te wachten, samen met twee jonge kinderen. Natuurlijk stel je je voor en ga je niet direct aan de slag. Eerst maar eens de tijd nemen om het verhaal te beluisteren. Even de eerste stress laten delen van dat papa overleden is. In dat gesprek hoor je welke vooroordelen er al of niet zijn en terwijl je praat, heb je al een ideetje hoe je daar straks eens een vraag over kunt stellen. Lekker dat je daar al een aantal keer met Richard over hebt nagedacht. Je kunt echt meer bieden dan dat je in andere uitvaartbedrijven aan mocht bieden. Even los van ‘effectieve uren’, gewoon doen waar je hart ligt; de ultieme zorg voor een gezin bieden.

Dan is het moment om de spullen uit de auto te pakken. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken en je nodigt de twee kleintjes uit om je te assisteren. Allebei een washandje aan, zo verzorgen we papa. We ontdekken meteen dat papa al een beetje koud begint te voelen en slap is. En dat terwijl hij vroeger zo sterk was! Stapje voor stapje kun je ook dingetjes uitleggen aan die twee hulpjes van je.

Er zijn misschien ook wel dingen die niet zo fraai zijn om te zien; het sluiten van de mond bijvoorbeeld. Je vertelt wel wat je gaat doen en waarom, maar je vraagt ook of ze daar wel bij willen zijn, en waarom jij denkt dat het niet zo handig is. Samen met mama (en je verzorger) besluiten jullie dat dat stukje niet zo tof is om bij te helpen.

Met aankleden van papa kunnen onze jonge assistenten wel weer helpen. Je regelt de komende dagen de uitvaart, bent iedere dag van de komende week ter beschikking voor dit gezin, en hebt Richard op de achtergrond paraat, voor als er een situatie is waarover je even wilt overleggen. Lekker, dat je – vooral voor dat pedagogische deel, maar ook voor de regelzaken van de uitvaart – iemand hebt met wie je kunt overleggen.

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.