Waarom BijDeHand?

BijDeHand is er speciaal voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanuit het gegeven dat het overlijden van een ouder een traumatische ervaring is, wil BijDeHand bijdragen dat trauma zoveel mogelijk terug te dwingen.

BijDeHand is opgericht door Richard Hattink. Hij heeft BijDeHand volledig ingericht met het kind in het middelpunt. Dat betekent dat er eerlijk en open gecommuniceerd wordt en kloppende informatie gegeven wordt over alle stappen die gezet worden vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart.

Daarnaast werkt BijDeHand zoveel mogelijk met ‘eigen’ mensen. Dat betekent dat je zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet in die periode.

Hekel aan kistenschuivers en sjaaltjes. 

 

Kistenschuivers ‘weten’ wat goed voor jou is, op basis van aannames. Ze doen alles voor iedereen, en wel zo effectief mogelijk. Drie ritjes combineren is tenslotte beter dan 2 keer heen en weer rijden. Dat je daarvoor een toevallig in de buurt wonende rouwautochauffeur bij de familie langs stuurt om het lichaam te controleren? Dat vinden ze dan weer minder boeiend. Een uitvaartleider is voor hun niet meer dan een evenementenmanager. Hij komt een keer langs, hij belt je een keer, en daarna zie je hem op het evenement weer terug. Tussendoor sturen ze assistenten op je af, want dat is wel zo goedkoop en effectief. Ze zeggen dat ze betrokken zijn, maar op de dag van de uitvaart moeten ze op het spiekbriefje kijken om te kijken hoe de overledene heet – ja, dat gebeurt echt en vrij vaak ook! Ze doen alsof ze 24 uur per dag beschikbaar zijn, maar na 17:00 word je doorgeschakeld naar een algemene meldkamer. Het enige waar zij mee bezig zijn, is rit nummer 28 van vandaag. Nergens gaat het over de mensen die je achter de voordeur tegenkomt.

 Sjaaltjes zijn de fuchsiakwekers, die toen hun eigen moeder doodging ‘meteen voelden waar hun ware pad lag’. Ze willen iets zinnigs met hun leven doen, nu de kinderen uit huis zijn. Een sjaaltje verzorgt zes uitvaarten per jaar en is daar retedruk mee. Niks mis mee, maar het sjaaltje heeft een hobby, zoals mijn schoonmoeder graag schildert. Leuk voor erbij, maar is het ook genoeg om professioneel met een vak bezig te zijn? 

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen leren kennen, die stuk voor stuk dachten dat ze na het bijwonen van een cursus van een dag een expertstatus bezaten. BijDeHand gelooft niet zozeer in het vólgen van de cursus, maar in de achterliggende levenshouding. Dat je je oprécht zorgen maakt, of het wel goed met iemand gaat. Als roeping, zoals ik ook leraar werd voor kinderen met gedragsproblemen. Werk dat je doet vanuit een échte betrokkenheid.

Ik word er niet goed van als ik eraan denk dat ik mijn geliefde in handen van een kistenschuiver of een sjaaltje geef. Echt ronduit onpasselijk. Ik wens jou dat ook niet toe met jouw geliefde. Je wilt toch weten wie er voor je geliefde zorgt? Wie er voor jou zorgt? Een mens treffen die je ook ná de uitvaart nog eens kunt bellen voor een kletspraatje? 

Iemand die zelf voor je zorgt, met een vast team van mensen; zodat je zoveel mogelijk dezelfde hoofden ziet die ook echt kennis hebben van wat ze doen. 

Materialen

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

Door de expertise van BijDeHand, werken wij landelijk - inclusief de Waddeneilanden.

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl