Hay! Ik ben Richard

en ik ben rouw- en verliesspecialist voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd, waar een ouder gaat overlijden. Ik ben al 25 jaar bezig met de vraag hoe je kinderen betrekt en voorbereid bij een uitvaart. Met een pedagogische masteropleiding gericht op begeleiding bij oudersterfte, onderwijservaring (onder meer als Hogeschooldocent Verlieskunde en Beroepsmatig omgaan met rouw- en verliessituaties), de ontwikkelaar van uitvaartspeelgoed, en internationaal spreker over kinderen en rouw heb ik mijn sporen ruimschoots verdiend. 

Hay

Waarom BijDeHand?

 

Wanneer een jonge papa of mama sterft verandert er veel in het gezin.

Die veranderingen, daar kunnen de mensen van Uitvaartverzorging BijDeHand als geen ander op voorbereiden en op inspelen. We weten wat je tegen gaat komen, geven je alle ruimte voor je eigen proces, bewaken hoe het met de kinderen gaat, staan opa & oma bij in hun rol, en helpen je ook na de uitvaart nog om het gezin waar een gat in is gevallen weer op de rit te krijgen.

Richard is de drijvende kracht achter Uitvaartverzorging BijDeHand; hij heeft vanuit een pedagogische visie (master pedagogiek, afgestudeerd op kinderen begeleiden bij het afscheid nemen van een ouder) en praktijkervaring de optimale begeleiding voor jonge gezinnen ontwikkeld.