Rouwzorg

Uitvaartverzorging BijDeHand maakt afscheid behapbaar voor ouder & kind. Ik ben jouw extra paar handen, ogen en oren en begeleid jou en jouw gezin van de terminale fase, via de uitvaart naar de wederopbouw van je gezin zonder…

Tussen overlijden & uitvaart

Het moment van overlijden is daar. Het ‘ideale’ moment om te checken of je kind alles begrepen heeft, dat we bij de voorbereiding hebben besproken en ontdekt. Nu kunnen we samen de laatste verzorging gaan doen (washandje aan, en papa’s arm wassen). We kunnen tussendoor onderzoeken wat er aan de hand is met zo’n overleden lichaam (het wordt koud en slap, om maar eens iets te noemen). En al hoe hard het klinkt, maar dat dode lichaam helpt ons in het vinden van de antwoorden die we eerder nog niet konden vinden, omdat we nu eenmaal geen onderzoek konden doen (op kind niveau).

Daarna hebben we het uiteraard over de vormgeving van de kaart, de kleur van de rouwauto, maar ook over het die uitvaartdienst er nu eigenlijk echt uit moet komen te zien en – heel belangrijk – wat de rol van ieder kind daarin is. Een muziekje uitkiezen, een dansje instuderen, een tekening maken of alleen maar zwaaien naar de mensen in de aula… voor ieder kind is er wel een taakje af te spreken. Zolang het maar in samenspraak met het kind gebeurt.

Vervolgens komt de zoektocht naar de muziekjes, en foto’s (en hoe lekker dat we die ene gekke foto alvast een keer bekeken hebben, en de afspraak hebben gemaakt dat de afscheidsdienst van papa 4 muziekjes duurt) waarin uitvaartverzorging BijDeHand, als rouw- & uitvaartspecialist voor jonge gezinnen, je in bij staat. Zo maken we gezamenlijk de afscheidsdienst. Met alle rust en ruimte voor de achterblijvende ouder en de kinderen in het gezin.

Een heel belangrijk ding waar we het met de kinderen over hebben, is wie hun ‘uitvaartbuddy’ is. De volwassenen tegen wie je kunt zeggen dat het even te veel is, je moet plassen, of wat dan ook, waardoor je even uit de zaal moet.

Wat kost dat?

De volledige begeleiding van de uitvaart, inclusief alle pedagogische begeleiding, kost je €2275, exclusief reiskosten. 

Ik sta altijd voor je klaar

Het kan soms een hele stap zijn om contact op te nemen met een uitvaartverzorger. Het wordt er toch ‘echter’ van. Maar weet, dat je me altijd kunt bereiken. Via mail, app, of gewoon door te bellen.
In geval van overlijden zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.