Rouwzorg

Uitvaartverzorging BijDeHand maakt afscheid behapbaar voor ouder & kind. Ik ben jouw extra paar handen, ogen en oren en begeleid jou en jouw gezin van de terminale fase, via de uitvaart naar de wederopbouw van je gezin zonder…

Voor het overlijden

Het gesprek aangaan dat ‘niet meer beter worden’ iets anders betekent dan ‘doodgaan’. En dat jij niet alleen ‘niet meer beter wordt’, maar dat je ‘binnenkort’ zult doodgaan. Dat is een gesprek waar je niet onvoorbereid aan wilt beginnen.

Begrijpt jouw kind van 4 het concept ‘dood’? En die van 7? En hoe maken we het dan helemaal duidelijk? Hoe zorgen we ervoor dat ze geen angst hebben voor de dood, maar haar kunnen omarmen? Dat de dood een nieuwe vorm wordt van de vorm waarin jij voortbestaat.

De voorbereiding op de laatste verzorging (waarom moet papa dan nog een keer geschoren worden, en hoezo wassen we mama eigenlijk?); een gesprek over wat begraven eigenlijk betekent… of cremeren. Samen een korte excursie naar de afscheidslocatie, om alvast eens te kijken. Spelenderwijs de dood behapbaar maken. Het zijn allemaal zaken waarin uitvaartverzorging BijDeHand, als rouw- & uitvaartspecialist voor jonge gezinnen, je in bij staat. De samenwerking met school, de hobbyclub, het werk van de wegvallende ouder, ze worden allemaal betrokken om een zo compleet mogelijk uitvaart te maken, vol begrip, vol liefde, en met een afwisseling tussen verdriet en plezier.

 

Ik sta altijd voor je klaar

Het kan soms een hele stap zijn om contact op te nemen met een uitvaartverzorger. Het wordt er toch ‘echter’ van. Maar weet, dat je me altijd kunt bereiken. Via mail, app, of gewoon door te bellen.
In geval van overlijden zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.