bodycasting

bodycasting – beeld www.memorybodycasting.nl

Nu je nog samen bent als gezin, is het misschien een goed idee om een bodycasting te laten doen. Dat betekent dat er een 3D afdruk gemaakt wordt van bijvoorbeeld jullie handen. Op die manier wordt er een (laatste) tastbare herinnering gemaakt van jullie als compleet gezin. Als je op zoek gaat naar bodycasting, is het handig om even goed te kijken. Niet ieder bedrijf dat bodycasting aanbiedt, doet dat namelijk ook op locatie en ik kan me zomaar voorstellen, dat het lekker is dat je niet ook nog hoeft te reizen.

Hoe werkt een bodycasting

  1. Er is een oriëntatie fase, waarin jullie vragen gesteld zullen worden, onder andere over waarom je het beeld wilt laten maken.
  2. Er wordt een mal gemaakt. Dat duurt een paar minuten, wat betekent dat je een houding moet aannemen, die je ook even vol kunt houden.
  3. De mal wordt gegoten.
  4. Het beeld wordt uit de mal gehaald en moet drogen
  5. Het beeld wordt uitgeleverd.

Wanneer moet dit?

We raden aan om dit al voor het overlijden te doen. Het is het fijnst om dit nog met het hele gezin te doen. Daarnaast merken we dat het beeld extra emotionele waarde krijgt, wanneer iedereen met een warme hand heeft deelgenomen aan de bodycasting.

Wat vinden de kinderen?

Ook voor de kinderen is het handig om een bodycasting al voor het overlijden te laten doen. Op die manier wordt er laagdrempelig een extra moment gecreëerd om stil te staan bij het aanstaand overlijden. Verder is het ook een ‘leuke’ ervaring om je hand te laten afgieten. Zelfs als de reden waarom jullie hiervoor kiezen minder leuk is.

De kosten

De prijs van een bodycasting heeft met veel zaken te maken; de grootte van het beeld, het materiaal en de wensen die jullie hebben. Dat maakt dat het lastig is om hier een indicatie te geven van de prijs.

Heb je meer vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Richard Hattink.