Waar begin ik? 

 

Je eerste gevoel is misschien om te verzwijgen dat je doodgaat, zodat je kinderen onbezorgd kunnen doorleven. Deze menselijke en logische reactie is niet helpend. Kinderen voelen haarfijn aan, wanneer er spanning, verdriet of bezorgdheid is. 

 

Als jij ze niet zelf vertelt wat er speelt, bestaat de kans dat ze het onbedoeld horen (door een telefoongesprek of via kinderen op school of de voetbal); kunnen ze zich eenzaam gaan voelen, omdat ze merken dat ze worden buitengesloten door je; voelen ze zich niet serieus genomen of gaan ze met hun fantasie dingen invullen. Die fantasie is meestal schokkender dan de werkelijkheid.

 

Materialen

BijDeHand werkt met verschillende materialen.
We beschikken over een eigen multikoeler. Daarmee kan een overledene thuis worden gekoeld, zowel bij een opbaren op bed als in de kist. Daarnaast zijn er meer hulpmiddelen waar we zelf over beschikken. 
Maar het allerbelangrijkst is misschien wel, dat BijDeHand beschik tover speciale materialen om met kinderen over de dood te spreken. Denk hierbij aan kleurplaten, knutselspullen,  LEGO®, en speelgoed van hout. Allemaal uiteraard in het thema dood en rouw. 

En allemaal ook ontworpen door Richard.

Je haalt dus niet zomaar iets naar binnen als je kiest voor Uitvaartverzorging BijDeHand.

 

 

Recent nieuws

- Wat kost een begrafenis?

- Wat kost een crematie?

- Wat is een particulier graf?

- Uitvaart en corona

Werkgebied

- Uitvaart Castricum

- Uitvaart Alkmaar

- Uitvaart Zaandam

- Uitvaart Haarlem

 

Contact

06 - 11 03 14 14 (24/7 bereikbaar)
richard@uitvaartverzorgingbijdehand.nl

Wat is de dood eigenlijk?

Er is maar 1 zekerheid in het leven: je gaat een keer dood. De meeste mensen denken dat doodgaan een moment is (knopje omzetten, klik en je leeft niet meer; je bent dood). Zo gaat dat niet. De dood is een proces. Na je laatste hartslag gebeurt er nog het een en ander. Dat kun je hier terugvinden.