Vingerafdruksieraad

Ik wil iets tastbaars. Iets kleins. Dat ik dicht bij me kan dragen. Zonder dat ik direct zichtbaar een herinneringssieraad draag.

Royolz

Ik werk voor vingerafdrukken en voor de sieraden samen met Royolz. Ik ben van mening dat zij de perfectie prijs-kwaliteit verhouding hebben.

Wanneer moet dit?

Het afnemen van een vingerafdruk kan uiteraard voor het overlijden, maar kan ook nog – tot twee à drie dagen – na het overlijden. Hierin geldt echter, dat het lichaam na overlijden achteruit gaat en dat door die achteruitgang het ook lastiger wordt om een vingerafdruk te nemen. Over het uitleveren van de ring zou ik altijd adviseren dat pas na het overlijden te laten plaatsvinden. Dat is om een aantal redenen. Reden 1 is dat het mogelijk is ook een beetje as (na crematie) of haar van de overledene aan het sieraad toe te voegen. Reden 2 is dat dit beladen cadeau niet direct bij het overlijden hoort gegeven te worden.

Wat vinden de kinderen?

Iets oudere kinderen reageren vaak enthousiast over een vingerafdruksieraad. Hoe mooi is het om een hanger of een ring met de vingerafdruk van je moeder te dragen? Tegelijkertijd adviseren wij altijd om geen ring te laten maken. Je kind groeit immers nog, en het is vervelend als de ring met de afdruk van mama straks niet meer past.

Voor jongere kinderen raden we vaak aan om wel de afdruk te laten maken, maar er nog geen sieraad van te maken. Op die manier ís de afdruk er wel, maar hoeft er nog niet meteen iets mee te gebeuren. Als je voor kleine kinderen al iets wilt doen met een vingerafdruk, dan zou het advies zijn om er een mooie afdruk van te laten maken voor und e herinneringsdoos.

De kosten

Afhankelijk van de keuzes voor sieraad (oorbel, ring of hanger) en het materiaal (zilver of goud) begint de prijs voor een sieraad bij €129

Heb je meer vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Richard Hattink.