Een uitvaartverzorging starten is iets dat in je aderen moet zitten. Je hebt de liefde voor het vak nodig, een flinke dosis empathisch vermogen, relativeringsvermogen, en de bereidheid om op ieder uur van de dag (en de nacht) gebeld te kunnen worden. Iedere afspraak die je plant te besluiten met ‘maar een melding van overlijden gaat voor, dan maak ik mijn agenda leeg’.

Daarmee ben je er nog niet. Je moet je onderscheiden. Anders ga je op in het woud van de bekende grote bedrijven en de kleine zelfstandigen die al werkzaam in dit vak. En die onderscheiding, daar zit dan ook de kracht van Uitvaartverzorging BijDeHand. Een uitvaartverzorger die pedagogisch zeer sterk onderbouwd is, en alle aandacht heeft voor de kinderen die betrokken zijn bij een uitvaart, doordat (groot)ouders komen te overlijden. De expertise van BijDeHand ligt bij jonge ouders die komen te overlijden – maar kan ook ingezet worden bij het overlijden van opa of oma.

Richard Hattink (1982) is de drijvende kracht achter deze onderneming, en heeft zich de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in wat kinderen bezighoudt als ze geconfronteerd worden met de dood. Dat deed hij onder andere met zijn masterstudie pedagogiek over dit thema. Daarnaast geeft hij hier internationaal lezingen over en ontwikkelde hij uitvaartspeelgoed om gemakkelijker met kinderen over de dood te kunnen spreken.

“Praat mét kinderen over de dood, niet óver hen” is zijn motto.

 

Uitvaartverzorging BijDeHand is gevestigd in Castricum, en verzorgd niet alleen in de regio uitvaarten, maar door het hele land heen, juist vanwege het specialisme. Daarvoor heeft Richard samenwerkingen met andere uitvaartverzorgers door het hele land heen.

 

Wil je meer weten over Uitvaartverzorging BijDeHand?

Richard Hattink

richard@uitvaartvaartverzorgingbijdehand.nl

06-11031414 (kantoortijden ma-vr 08:30-17:30, overlijden melden 24 uur per dag)

 

Het is belangrijk over je eigen uitvaart na te denken, juist als je daar voorlopig nog niet mee geconfronteerd gaat worden. Wil je hulp hierbij? Download dan gratis “Op Voorhand”; een boekje dat je helpt over alles dat met de uitvaart te maken heeft na te denken: www.uitvaartverzorgingbijdehand.nl/voorbereiden

 

Wil je liever Richard eens vrijblijvend over de vloer? Bel dan om een afspraak te maken. Dat kost je een uur van je tijd en een kopje thee (zonder zakje, met koekje).