De laatste verzorging van een overledene uitbesteden, ik geloof er gewoon niet in!
Vanochtend had ik een gesprek over mijn werk, ik ben uitvaartondernemer.
Het praatje ging onder andere over de laatste verzorging van een overledene.
Veel uitvaartondernemers huren een externe partij in om deze laatste verzorging te doen. Persoonlijk kan ik daar zo slecht bij met mijn hoofd.
Dan word je dus gebeld om de uitvaart te verzorgen voor het meest dierbare dat een familie heeft en nét heeft verloren en het eerste dat die uitvaartverzorger doet, is een externe partij bellen om vier vreemde handen aan het lichaam te laten zitten..
Ik ben echt geen superman, ik kan dus ook echt niet alles alleen. Maar, de laatste verzorging doe ik altijd zelf. Die overledene is een stukje ‘van mij’ geworden. Ik wil voor diegene zorgen, letterlijk. Ik draag de zorg die de nabestaanden me net hebben gegeven, zonder die weer door te schuiven. Ik geloof daar gewoon niet in.
Ik geloof er wél in om alle zorg rondom een overlijden en een uitvaart juist uit handen te nemen van de familie en andere nabestaanden; dat is de visie van mijn onderneming. Omdat je met overnemen een grote zorg wegneemt en de familie een stuk rust terugkrijgt van mij. Daar begint voor hen de rouwverweving.